Menu

Yoga

Yoga is inmiddels een term die iedereen kent? Maar wat betekent het precies en wat doet het voor je? En niet onbelangrijk wat moet je kunnen om deel te nemen aan Yoga?

Het is eigenlijk heel simpel. Voor Yoga heb je vooral aandacht en vrijgemaakte tijd nodig. Dan kun je beginnen. Zowel thuis, als op het werk, onderweg of in de yogastudio.

In een notendop is Yoga een lichaamsbeoefening die zijn oorsprong vindt in India. Heel erg lang geleden. Yoga werd in de basis beoefend ter voorbereiding op het lange stilzitten (meditatie) om het lichaam soepel en gezond te houden.

Daarnaast is Yoga veel meer dan de yogahoudingen en diversiteit aan stijlen die momenteel zo trendy zijn. Om de vele voordelen te ervaren is Yoga met voorkeur een way of life. De totale Yoga leefstijl bestaat volgens grondlegger Patanjali uit een 8-voudig pad waarbij de yogahoudingen slechts een onderdeel zijn. In iedere les kan de nadruk gelegd worden op verschillende onderdelen van dit pad, een thema of stijl. Kijk voor meer informatie hierover bij Yogastijlen.

Uit onderzoekt blijkt steeds meer dat Yoga zowel fysieke, mentale als emotionele toegevoegde waarde heeft voor een gezond lichaam en een evenwichtige geest en (gevoels)leven. Het vermindert stress. Maakt het lichaam sterker en soepeler. Verlaagt de bloeddruk, verkleint de kans op ziekten en verbetert de concentratie en focus. En nog veel meer! Ook vaker wordt Yoga gecombineerd met kracht- en topsport. Yoga is steeds meer geaccepteerd als een life practice.

Zie kalender voor Workshops & Cursussen mocht je geïnteresseerd zijn in de achtergrond en meerdere onderdelen van de Yoga filosofie en -leer!

Want Yoga begint pas wanneer je van de mat afstapt…..

Wil je een gratis Telefonisch Consult over Yoga? Schrijf je hier in!