Menu

Persoonlijke achtergrond

Geboren en getogen als echte Dordtse ben ik opgegroeid in een groot gezin. Met twee oudere broers en twee jongere zusjes. Mijn vader komt van Sicilie, Italie en mijn moeder is een echte Rotterdamse.

Toen ik opgroeide was het bij ons thuis altijd druk. Huisje weltevree. Familie, vriendjes over de vloer en iedereen kon blijven eten en slapen. Er was voor genoeg voor iedereen. Hierdoor heb ik leren delen, rekening houden met en me aan te passen aan de wensen en gevoelens van anderen. De andere kant was weinig tot geen privacy. Dat principe kende ik niet, want ik deelde altijd een kamer met iemand. En de slechte relatie en uiteindelijke scheiding van mijn ouders. De impact daarvan herkende ik pas veel later toen ik zelf een stabiel gezinsleven wilde creeren.

Van jongs af aan ben ik de bemiddelaar. De regelaar, een steunpilaar en een artistiekeling. Al vroeg stond ik op het podium. Muziek en dans waren als mijn tweede natuur. Daar ligt terugkijkend de basis voor het uiteindelijke lesgeven voor groepen.

Dat ik me goed kan aanpassen heeft me veel gebracht. Ik ben snel in staat de ander of de situatie te doorgronden en daar naar te handelen. Ik ben intuitief en heldervoelend. In staat rust en overzicht te creeren. Fijn voor de ander en zeer zeker voor mezelf. De keerzijde is het gebrek aan voelen van de eigen behoefte en daarnaar handelen. Durven waarachtig of anders te zijn. Of buiten de groep te staan als mij dat dient. Dat heb ik later moeten leren. En nog ligt dat patroon met momenten op de loer.

Ik heb een weg afgelegd waarbij ik mijn eigen behoeften lange tijd heb kunnen uiten via de muziek, optredens en spelen in bands. Voor een groot deel in plaats van in het echte leven. Op het podium creeerde ik een alterego. Sinds enkele jaren is daar grote verandering in gekomen en wel door een aantal life changing events.. Muziek is nog steeds een grote passie, maar op een authentiekere manier.

Ik ben erfelijk belast met de ziekte van Graves (schildklier), gescheiden van de vader van mijn dochter, mijn jongere zus verloren aan kanker, en deels mantelzorger voor mijn vader. Daarnaast werk ik al mijn hele carriere met kwetsbare kinderen en straatjongeren op Rotterdam Zuid (zie werkervaring).

Genoeg input voor een boek, film of documentaire qua anekdotes. Maar ook ben ik enorm gezegend met een prachtig, eigenzinnig en compleet gezin. Mijn vriend en onze twee kinderen. Fijne vrienden en een hechte band met familieleden.

Ik kan na 40 jaar stellen dat ik zowel the beauty als the ugly gezien heb van het leven. En voor alles ben ik dankbaar. Ik zeg daarmee niet dat het met momenten niet verschrikkelijk was, maar ik ben dankbaar. Situaties die impact hebben stellen ook op scherp. Je blik, je visie op het leven. Je verlangens, je behoeften en je intuitie. Cliche maar waar. Daardoor ben ik het bewustzijnspad opgegaan. Daardoor is uiteindelijk Yoga op mijn pad gekomen. Zoveel over mijzelf, het leven en de nuances die het leven vraagt, geleerd.

Toen ik 40 werd beloofde ik mezelf dat deel II van mijn leven gevuld wordt met liefde, vreugde en licht. In liefde neem ik alles mee om te delen, te helpen, te geven en te ontvangen.

Door mijn leven ben ik gevoeliger geworden, opengegaan voor de universele liefde en energie. Ik ben me bewustgeworden van de aanwezigheid van lichtwezens (Engelen) om mij heen. Lichtwezens die ik raadpleeg en om ondersteuning vraag (boek een sessie engelencoaching!).

Ik kan inmiddels oprecht zeggen, dat ik door een groter wordend vertrouwen in de kosmos, heb durven besluiten deze stap in het grote onbekende te zetten. Met alle onzekerheid die het met zich meebrengt. Het openen van mijn eigen Coaching en YogaStudio. Holy Moly!

Je ervaringen zijn niet het doel, zij zijn het middel om je tot grote hoogten te brengen. Laat die toekomst maar komen, i am open.

Rosa